Mökkimme Kiehiskieppi

Kiehiskieppimme on ollut jo 30 vuotta käytössä

Päivitetty Rami 15,04,2021

Kiehiskieppi (rakennettu talkoovoimin 1990-1992). Saimme Kiepin valmiiksi 91 syksyllä ja puuliiteri/varasto kesällä 92. Kiepin pihamaalle rakennettiin 2006 keittokatos, jossa voi tehdä ruokaa hyvällä Siroliedellä. Samoin saatiin laajennettua saunaan lisäpuuvaja ja PuuCee, eli nykyvaatimukset täyttävä kuivakäymälä sekä myöskin nykyaikaistettiin Kiepin vieressä ollut PuuCee.

Kieppi sijaitsee Kittilän kunnassa, Kittilän ja Äkäslompolon vanhan tien 9403 eteläpuolella. Kesällä autolla pääsee metsäautotietä kolmen kilometrin päähän Pyhäjärvelle, talvella hiihdetään soita pitkin Tulivuoripuiston parkkipaikalta. Talvireitti on merkitty ja kesäreitillä on suopaikoissa kesällä 2010 uusitut pitkospuut.

Pyhätunturi ja Aakenustunturi ovat "kotikumpujamme", Pyhä- ja Kukasjärvistä saa kalaa, mm. isoja ahvenia, kuva on perheleiriltä 2005, ympäröiviltä soilta lakkoja ja metsistä muita marjoja.

Kukasjärven länsirannalla on myös muiden retkeily-yhdistysten kämppiä. Lähin naapurimme on Helsingin Seudun Lapinkävijät ry:n tupa. Kiehiskiepistä etelään löytyvät heti naapurimme Helsingin seudun Lapinkävijät( HSL:n) Kukasmaja Kittilän kunnan uusi nuotiokota, Kukasjärven retkeilijöiden mökki, Jokelan retkeilijöiden Mustan kannon maja ja Lapin Matkailulyhdistyksen hirsikämppä.

Kiehiskiepissä on tuvassa kesällä 2012 uusittu  keittiönurkkaus.  Siirsimme talkoissa tuulikaapin ulkopuolelle ja keittiötä laajennettiin tuulikaapin entiselle paikalle. Samalla uusimme kaikki keittiökalusteet.Tuvassa on kaksikerroksiset laverit patjoineen 14:lle nukkujalle. Tuvassa on kamiinalämmitys. Keittiönurkassa on kaasuliesi uuneineen. Myös teranssia on jatkettu 3 metriä, joten siellä on nyt hyvät säilytystilat ja mahdollisuus nauttia maisemista Aakennukselle.

Pihapiirissä on mainiot telttailualueet, nuotiolaavu ja sauna.  Lisäksi rakensimme talkoovoimin  keittokatoksen ja saunalle laajennukseen puuliiterin. Rannassa on laituri josta  pääse vilvoittelemaan  puhtaaseen Kukasjärven veteen.


Kukasjärven alueet ovat ihanteelliset:

Retkeilyyn: Ympärillä kohoavat Pyhätunturi, Aakenus ja useat muut tunturihuiput. Alueelta löytyy autiotupia, joissa voi myös yöpyä.

Hiihtoon: Ylläksen latuverkosto tulee noin kilometrin etäisyydelle Kiepistä. Valmiita latua onkin hiihdettäväksi satoja kilometrejä. Mitä mahdollisuuksia onkaan, kun tekee omia latuja.

Lasketteluun: Upeat laskettelukeskukset Ylläs, Levi ja Olos ovat ajomatkan päässä.

Kalastukseen: Kukasjärveen istutetaan siikaa ja harjuksia. Viereinen Pyhäjärvi on myös kuulu jalokalajärvi. Metsähallituksen muita kalastus-alueita löytyy läheltä. Kiepissä on myös omia verkkoja jolla pääsee kalatamaan Kukasjärvessä, sillä se on kaikkien jäsenten oikeus.

Marjastukseen: Riittoisat hillasuot ovat aivan vieressä. Mustikat, puolukat ja karpalot odottavat myös poimijoita.Varaukset


Kiehiskieppi on jäsenistön käyttöön tarkoitettu varaustupa. Kiehisiin kuulumattomat henkilöt voivat käyttää sitä vain Kiehisten jäsenen seurassa.
Majasta voi varata joko yksittäisen vuodepaikan tai useampia vuodepaikkoja käyttöönsä. Kiehiskieppiä ei kuitenkaan voi varata kokonaisuudessaan kuin jouluna

Avainta hakiessa esitetään tosite suoritetusta maksusta. Korvaussumma kadotetusta avaimesta on 100 euroa.
Varauksia hoitaa Heikki Haimakainen, puh. 044 5709055 henrik.lever@gmail.com


Käyttömaksut
Kiehiskiepin käyttömaksut
Kiehisten jäsenet jäsenet
Vuorokausimaksut, oikeus oleskeluun ja yöpymiseen majassa
    aikuinen jäsen                                 5,00 euroa/hlö/vrk
    Nuorisojäsenet alle 18 v ,                        ei maksua

Ei-jäsenet, ainoastaan jäsenen seurassa
    Vuorokausimaksu                            10.00 euroa/hlö/vrk

 

Saunamaksu sisältyy käyttömaksuun. Varaaja vastaa maksun suorittamisesta.
Kiehiskiepillä ei ole erityistä telttailumaksua.       

Kiehiskiepin vuokraa maksettaessa on käytettävä viitenumeroa: 52870. Käytä tätä jatkossa aina, kun maksat Kiepin vuokran!

Kiehisten tilille: Danske Bank FI83 8000 1401 2569 05

BIC: DABAFIHH